Unngå Giardia (Beaver Feber) med Water-to-Go

Hva er Giardia?

Giardia (også kjent som Giardia Intestinalis, Giardia Lamblia eller Giardia Duodenalis) er en protozoan parasitt, som er mikroskopisk og forårsaker en tarminfeksjon kjent som Giardiasis.

Giardia parasitten lever i tarmene til mennesker og dyr. Under oppholdet hos verten danner parasitten en giardia cyste (et hardt beskyttende skall). Når en er smittet, kan cysterne gå ut av kroppen når du går på toalettet. På grunn av deres beskyttende skall kan de leve utenfor kroppen i flere uker. Giardiasis (også kjent som Beaver Fever) spres vanligvis i drikkevann som er blitt forurenset med infisert feces. Dette kan oppstå ved å drikke ubehandlet vann fra elver, bekker og innsjøer eller reise i land med dårlig vannkvalitet.

Giardia Symptomer
De vanligste symptomet på giardiasis er kronisk diaré, som vanligvis forekommer 1-2 uker etter inntak av parasitten. Andre symptomer kan inkludere magekramper, kvalme, oppblåsthet, dehydrering og vekttap. Noen mennesker har ingen symptomer, men bærer fortsatt cysterene og sender den videre gjennom feces.

Hvordan en Water-to-Go flaske med filter beskytter deg mot Giardia:
Giardia cysterene er vanligvis 6-10 μm lange. Water-to-Go-vannflasken inneholder et filtersystem som har en effektiv porestørrelse på mindre enn 0,7 μm, slik at Giardia ikke kommer igjennom. Water-to-Go filteret har også en hydrostatisk ladning som vil eliminere enda mindre forurensninger som virus.